Napközbeni gyermekfelügyelet

Napközbeni gyermekfelügyelet

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Lengyári u. 2.
Tel: +36/96/211-230
E-mail:
Honlap: csgykmovar.hu

Szakmai koordinátor: Dusnoki Katalin

Napközbeni Gyermekfelügyelet Szolgáltatásunk 3-14 éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosítja 5 férőhelyen. Szolgáltatásunkat Mosonmagyaróváron és térségében élő gyermekes családok számára kínáljuk, elsősorban, akik munkájuk vagy lakóhelyük miatt a város és környéke mindennapjaik része. Az óvodákban nagy a túljelentkezés, így elképzelésünk szerint segíteni tudnánk azoknak a szülőknek, akiknek gyermekei nem nyernek felvételt a helyi bölcsődébe vagy óvodába. Az itt élő és ide költöző fiatal munkavállalók, családok, rokoni segítség hiányában, a munkát vállaló szülők részére szeretnénk segítséget nyújtani. A problémás diákok magántanulókká válásában az iskolai kötelezettségekre való felkészülésben kívánunk segítséget nyújtani.

A célcsoporthoz tartozó gyermekek bemutatása:

Óvodáskorú gyermekeknek az életkoruknak megfelelő szabadidős tevékenység szervezése, nappali felügyelet, játékos foglalkozások, egyénileg testre szabott tevékenységek, szükség szerint délutáni pihenő biztosítása.

Az iskoláskorú gyermekeknek délutánonként tanulószobát, korrepetálást, tehetséggondozást, nyelvtanulást, internet használatot biztosítunk. Szükség esetén az otthon gyermekpszichológusának segítségét vehetik igénybe a gyermekek.

Iskolai szünetekben a gyermekek számára egész napos szabadidős programokat biztosítunk. A szabadidős programokat az intézmény udvarán, vagy külső helyszíneken valósítjuk meg. A gyermekek számára rendszeresen biztosítjuk az intézmény más szolgálatai által szervezett programokon való részvételt is.

Szükség szerint ünnepekhez igazítottan tartunk olyan délutáni elfoglaltságokat, ahol gyermekek és szüleik együtt vehetnek részt, ezzel erősítve a gyermek és szülője közti kapcsolatot.

Az aktuális információkért látogassa meg az intézmény Facebook oldalát.